Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
Drabužis,
po18??,
ventusky,
seb bankas,
.com.com.com//,
ich,
atostogu skaiciuokle 2024,
nma,
judu maršrutai,
klima,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Mokyklos g., Lubių k., Kretingos r. sav.,
Saulėtekio g., Lubių k., Kretingos r. sav.,
Sodų g., Lubių k., Kretingos r. sav.,
Tvenkinio g., Lubių k., Kretingos r. sav.,
Dvarsodžio g., Mikoliškių k., Kretingos r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Ingredientai: Sausainiai, 300 gramų Žemės riešutų sviestas, 100 gramų Šokoladas, pieniškas, 100
gramų Šokoladas, baltas, 100 gramų Kondensuotas pienas, 1 skardinė Kokoso drožlės, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sausainius sutrupinkite (truputį smulkiau negu kad tinginiui, aš trupinu paprastai – sudedu sausainius į maišelį, kelis kartus per jį pervarau su kočėlu ir sausainiai gražiai sutrupėję) ir sumaišykite su žemės riešutų sviestu (vietoje žemės riešutų
sviesto galima tiesiog kavamale sumalti 100g paskrudintų žemės riešutų ir sumaišyti su 50 g. tirpinto paprasto sviesto - skonis gaunasi panašus). Aš dar mėgstu į sausainių masę įpilti porą šaukštų brendžio ar romo.
Daugmaž 20 x 30 cm dydžio skardą išklokite kepimo popieriumi (būtinai išklokite ir kraštus, antraip po visko turėsite gražaus darbelio). Suberkite sausainių masę į skardą, išlyginkite ir šiek tiek šaukštu paspauskite. Ant sausainių užpilkite
kondensuotą pieną ir jį paskirstykite daugmaž lygiai. Ant viršaus užberkite kokoso drožles ir smulkintą šokoladą. Kepkite ~25-30 minučių - kol lengvai paruduos. Išėmę iš orkaitės leiskite porą valandų pastovėti šaltai (būtinai!), o tada pjaustykite į kvadratėlius ir stenkitės nepraryti liežuvio
Tikrai labai gardus pyragas ir svarbiausia - galima išbandyti įvairiausias jo variacijas. Esu kepusi su "Disko" sausainiais vietoje Selgos, barsčiusi viršų
kokoso drožlėmis, barsčiusi migdolų drožlėmis, kepusi su žemės riešutais ir be jų. Ir visada visada gaunasi be proto skanu, vienintelis įmanomas būdas sugadinti šitą pyragą - jį perkepti (gaunasi kaip griliažas), tad jau geriau nedakepkite, negu pasiduokite pagundai dar paskrudinti ;)
Porcijų skaičius: 16
|
|
|
|
|