Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Kiaušiniai, 1 vienetas
Kvietiniai miltai, 3 šaukštai
Medus, 1 stiklinė
Grietinė, 2 šaukštai
Sviestas, 2 šaukštai
Cukrus, 1 stiklinė

Gaminimas:
Išsiminkome tešlą iš miltų ir kiaušinių. Plonai iškočiojame, supjauste juostelėmis ir išverdame riebaluose, kol gražiai parus.
Iš medaus, grietinės, sviesto ir cukraus išsiverdame glajų (aš dar dedu kakavos). Mirkome žagarėlius į glajų ir lipdome į skruzdėlyną.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Dviems nemažiems skruzdėlynams reikės
Tešlai:
4 kiaušinių
Miltų (tiek, kad būtų kieta, minkoma tešla)
1 l aliejaus

Sirupui:
500 ml vandens
250 g cukraus
250 g medaus
Papuošimui:
Aguonų
Razinų


Gaminimas:
1. Kiaušinius iki standumo išplakite plaktuvu.
2. Tada suberkite miltus ir išminkykite kietą tešlą. Minkiykite, kol nebelips prie rankų. Tešlą palaikykite šaldytuve bent kelias valandas.
3. Išskočiokite beveik permatomai ir supjaustykite lapelių formos gabaliukais (galima naudoti konditerinį ratuką tešlai).
4. Aliejų gerai įkaitinkite. Į aliejų meskite po kelis lapelius ir ištraukite, kai bus apskrudę.
5. Sirupui. Aliuminiame puode užvirkite vandenį.Tada suberkite cukrų ir įdėkite medų. Palaukite, kol dar kartą užvirs. Nukelkite, kai sirupas ims tirštėti. Lapelius (po kelis) pamerkite į sirupą.
6. Ant padėklo ar didelės lėkštės išdėliokite skruzdėlyną (sirupe išmirkyti lapeliai lips vienas prie kito).
7. Skruzdėlyną  apibarstykite nuplikytomis razinomis ar aguonomis.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai