Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
4 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
3 v. š. medaus
100 g sviesto
1 a. š. sodos
2 kiaušiniai
Kremui:
1 l 35 % riebumo grietinės
6 v. š. citrinos sulčių
6 v. š. cukraus pudros
15 g želatinos


Gaminimas:
Pirmiausia pasigaminame torto lakštus. Į puodą beriame cukrų, dedame sviestą ir medų. Statome ant vandens garų vonelės ir nuolat maišydami kaitiname, kol masė taps vienalytė ir ištirps cukrus.
Tuomet masę atvėsiname (kad nesutrauktų kiaušinių), bet neatšaldome visiškai – ji turi būti šilta.
Pilame į ją išplaktus kiaušinius, gerai išmaišome.
Tuomet actu nugesiname sodą (keliais lašais acto), supilame į turimą masę, iš karto viską išmaišome.
Beriame 3 stikines miltų, užminkome tešlą.
Tada ant stalo suberiame likusią 1 stiklinę miltų ir išverčiame ant jų tešlą.
Minkome, kol tešla taps minkšto plastilino konsistencijos ir nelips prie rankų.
Tešlą daliname į 5 dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiojame ant kepimo popieriaus.
Jei tešla limpa prie kočėlo – pabarstykite truputį miltų. Papločio skersmuo turi būti didesnis, nei 26 cm, kad apipjovus jau iškepusį paplotį turėtume likučių trupiniams, kuriais puošime tortą.
Papločiai išeina labai ploni – taip ir turi būti, jie gražiai pakils.
Kepame po vieną iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduoja (apie 5 min.). Kepa išties labai greitai, tad stebėkite, kada jau reikia traukti iš orkaitės! ?odėl ir iškočioti reikia iš karto visus 5.
Ant iškepusio papločio iš karto dedame 26 cm formos dugną ir peiliu apipjauname šonus. Likučius pasiliekame.
Kremui želatiną užpilme 60 ml vandens ir paliekame išbrinkti.
Grietinę sumaišome su cukraus pudra, citrinos sultimis (kiekį koreguojame pagal savo skonį).
Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname, supilame į kremą ir viską išmaišome.
Statome į šaldytuvą tol, kol kremas bus tokio tvirtumo, kad galima bus tepti tortą.
Papločius sutepame kremu. Tą darome pakankamai greitai, nes kremas linkęs greitai tirpti.
Viršų ir šonus tai pat negausiai aptepame kremu.
Pastatome 15 min. į šaldytuvą, kad kremas dar truputį sustingtų.
Papločių likučius sutriname į trupinius.
Apibarstome viršų ir šonus trupiniais.
Skanaus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai