Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1.25 stiklinės pieno
2 kiaušiniai
45 g sviesto (3 valgomieji šaukštai), ištirpinto
1.5 stiklinės miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
2 valgomieji šaukštai cukraus
1 žiupsnelis druskos
Sviesto, kepimui


Gaminimas:
Miltus persijoti su kepimo milteliais, cukrumi ir druska.
Pieną ir kiaušinius plakti elektriniu mikseriu 3-4 minutes, kol stipriai išputos. Į išplaktus kiaušinius su pienu pilti ištirpintą sviestą, suberti persijotą miltų mišinį ir labai atsargiai viską išmaišyti plokščia mentele. Labai svarbu tešlos nepermaišyti – reikia maišyti tik tol, kol neliks sausų miltų. Tešla turi būti puri, akyta, bet ne vientisa, su mažesniais ir didesniais sustingusio sviesto gumulėliais.
Keptuvę įkaitinti ant vidutinės ugnies. Keptuvės dugną patepti sviestu (tik patepti – nereikia, kad ten tyvuliuotų sviesto ežerai!). Kai sviestas ant keptuvės pradės čirškėti, valgomuoju šaukštu pilti blynų tešlą, vienam didokam blynui maždaug 2 valgomi šaukštai tešlos.
Kai blyno paviršius pasidengs sproginėjančiomis oro pūslelėmis, o kraštai ims lengvai gelsti, blyną atsargiai apversti ir apkepti kitą pusę. Apversti blynus galima tik vieną kartą! Antraip jie bus kieti ir sausi. Patiekti su klevų sirupu ir trupučiu sviesto.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai