Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Šernienos kumpis
3 stiklinės vandens
1 šaukštas druskos
kelios skiltelės česnako
luodieji pipirai
chmeli-suneli prieskonių
kadagio uogos
muskato riešutas
1 svogūnas
1 morka
1 stiklinė sauso baltojo vyno
1 šaukštas tarkuotų krienų
200 g sūdytų lašinių

Padažui:
200 ml grietinelės
50 ml vištienos sultinio
200 g mėlynojo pelėsinio sūrio
druskos
pipirų


Gaminimas:
Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais, kadagio uogomis ir prieskoniais. Ataušinti, pridėti vyno ir krienų. Į pagamintą marinatą sudėti mėsą ir 2-4 dienas laikyti šaltoje vietoje. Retkarčiais pavartyti. Išimtą iš marinato mėsą nusausinti, keliose vietose įpjauti išilgai raumenų, į įpjovas prismaigstyti lašinukų pakaitomis su morka ir svogūnais, supjaustytomis strypeliais. Prismaigstytą mėsą padėti ant skardos, viršų patepti ištirpintais riebalais ir kepti 160ºC temperatūroje. Retkarčiais kepsnį palaistyti marinatu. Jei skysčio per mažai įpilti vandens. Iškepusią mėsą patiekti su padažu. Padažui į karštą grietinelė sutrupinti mėlynojo pelėsinio sūrio, supilti sultinį, pakaitinti, pertrinti per sietą, dar kartą pakaitinti, pridėti pipirų, druskos.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai