Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Krepšeliams:
1 kiaušinis
3 šaukštai cukraus
200 g sviesto
200 - 300 g miltų
formelių kepimui
Kremui:
400 g plakamos grietinėlės
šaukšelis vanilinio cukraus
3 - 4 šaukštai cukraus
keli lašai citrinos sulčių
2 pakeliai grietinėlės standiklio
juodųjų serbentų uogienės


Gaminimas:
Sviestą pertriname su cukrumi, įmušame kiaušinį, išmaišome, beriame miltus ir minkome tešlą. Tešla turi būti ne per kieta, bet kad būtų galima imt į rankas ir jo prie jų nekibtų. Suminkytą tešlą valandai statome į šaldytuvą. Po to imame po gabaliuką ir paskirstome po riebalais išteptas formeles. Dugnus pabadome šakute. Kišame į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepam apie 10 min. Iškepusius traukiame iš formelių ir dėsiojam ant padėklo ar lėkštės bei paliekam atvėst.
Į grietinėlę suberiame cukrų, vanilinį cukrų, įlašiname citrinos, suberiame standiklį. Viską plakame iki standžios masės (neperplakite, nes į sviestą susimes).
Ant krepšelio tepame uogienės, krauname plaktos grietinėlės ir užlašiname dar kelis lašus uogienės.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai