Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1,5 kg miltų
0,5 kg medaus
0,5 kg cukraus
4 kiaušiniai
kvapieji pipirai
gvazdikėliai
baltasis imbieras
cinamonas
2 šaukšteliai geriamosios sodos


Gaminimas:
Medų ištirpinti ir šiek tiek pavirti su kitais prieskoniais (kvapieji pipirai, gvazdikėliai, baltasis imbieras, cinamonas). Kitame inde mediniu šaukštu cukrų su kiaušiniais išsukti iki purios masės ir sumaišyti su atvėsusiu medumi. Miltus sumaišyti su soda ir įmaišyti į paruoštą medaus masę. Gerai išmaišius, minkyti rankomis. Iš išminkytos tešlos iškočioti vieno centimetro storio lakštą. Su formelėmis, jei tokias turite išspausti meduoliukus, dėti į paruoštą ir miltais pabarstytą skardą (miltais barstome todėl, kad neprikibtų prie blėkutės, taip geriau nusiima, pagal močiutės receptą). Orkaitę reikia įkaitinti 200 laipsnių ir kepti nuo 10 iki 15 minučių, nes jie labai greit kepa.
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai