Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Miltai - 225 g
Kakavos milteliai - 1 valg. šaukšt.
Kepimo milteliai - 1 arbat. šaukštel.
Druska - žiups.
Sviestas - 125 g
Cukrus - 150 g
Kiaušinis - 1 vnt.
Juodas šokoladas - 100 g
Žali rožių lapeliai - 32 vnt.

Gaminimas:
Rožių žiedlapiai papuošimui: Ištirpinkite šokoladą. Rožių lapelius nuplauti ir nusausinti. Teptuku užtepkite ištirpusį šokoladą ant kiekvieno rožės žiedlapio apatinės pusės. Likusį šokoladą palikti puode. Palikite papuošimus vėsti kambario temperatūroje ne mažiau kaip 30 minučių - nedėkite į šaldytuvą. Kai šokoladas atvės, atsargiai nulupkite rožės žiedlapius.

Sausainių kepimas: Išmaišyti miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską. Išsukti sviestą ir cukrų iki kreminės masės. Ten įmušti išplaktą kiaušinį ir toliau maišant po truputį pilti sausus produktus. Iš tešlos suformuoti du ritinius apie 4 cm skersmens. Įvyniokite juos į plėvelę ir palikite 30 minučių atvėsti šaldytuve. Išvyniokite tešlą ir supjaustykite 5 cm storio skrituliukais. Sudėti sausainius apie 8 cm vieną nuo kito į paruoštas kepimo skardas. Aš dėjau į keksiukų formeles. Įdėti į orkaitę, kol paruduos apie 8-10 minučių 200 0C temperatūroje. Atvėsinkite. Ištirpinkite likusį šokoladą. Arbatiniu šaukšteliu užpilkite šiek tiek šokolado ant kiekvieno sausainio ir papuoškite šokoladiniu rožės žiedlapiu. Gaunasi apie 32 sausainėliai.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai