Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kiaušinis
200 g sviesto
5 šaukštai cukraus
150 g varškės
2 stiklinės miltų
0,5 šaukštelio sodos
vanilinio cukraus.


Gaminimas:
Pašildytą sviestą, kiaušinį, 3 šaukštus cukraus ir sutrupintą varškę išsukti. Sodą ar kepimo miltelius įmaišyti į miltus. Supylus miltus, minkyti tešlą, kol taps vientisa, neliks varškės trupinių. Miltų poreikis gali priklausyti nuo varškės drėgnumo. Tešla neturi būti kieta, bet turi nelipti prie rankų. Iš mažų tešlos gabaliukų formuoti pieštuko storio volelius ir susukti juos į sraigės formą. Į atskirą lėkštę įpilti porą šaukštų cukraus ir jame iš vienos pusės pamirkyti sraigutes. Kita puse dėti į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą skardą. Kepti apie 20-30 minučių vidutinio karštumo orkaitėje.
Sausainiai būna labai purūs ir traškūs. Vietoj sviesto galima naudoti taukus, o vietoj varškės - naminį varškės sūrį.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai