Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Apie 50 vnt. sausainių  (man išėjo dvi skardos dar nesulipdytų sausainių)

Tešlai:
350g miltų
200g sviesto arba kepinių margarino
150g cukraus
1 kiaušinio
2 kiaušinių trynių
1 nutarkuotos citrinos žievelės
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio vanilinio cukraus
Apvoliojimui:
200g graikiškų riešutų, maltų
2 kiaušinių baltymų
Pertepimui:
100 g juodo šokolado
40 g sviesto


Gaminimas:
1. Sviestą iki purumo išsukite su cukrumi, vanilinu, druska, romu ir citrinos žievele.
2. Įmuškite kiaušinį ir kiaušinio trynius ir vėl viską gerai išplakite.
3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį berkite į tešlą. Kai bus sunku maišyti, pradėkite minkyti rankomis. Tešla turi būti rieboka, minkšta, nelimpanti prie rankų. Tešlą dėti į šaldytuvą bent 1 val.
4. Iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus, juos merkite į kiaušinio baltymą ir gausiai apvoliokite maltuose riešutuose.
5. Sausainius dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 30 min., kol gražiai pagels.
6. Pertepimui. Šokoladą ištirpinkite kartu su sviestu ir palaukite, kol masė, truputį pravėsdama, sutirštės.
7. Iškepusius sausainius gerai atvėsinkite ir pertepus šokoladine mase, sulipinkite po du.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai