Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Vanilinei tešlai:
100 g sviesto
100 g cukraus
2-3 lašai vanilės ekstrakto
1 kiaušinio trynys
180 g miltų

Šokoladinei tešlai:
100 g sviesto
100 g cukraus
2 šaukštai kakavos miltelių
1 kiaušinio trynys
170 g miltų
2 šaukštai pieno arba vandens tešlai patepti


Gaminimas:
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą iškloti sviestiniu popieriu. Abiems tešloms sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušinio tryniu iki vientisos masės. Į vanilinę masę įpilti vanilės ekstakto, įberti 180 g miltų ir užminkyti kietą tešlą. Į šokoladinę tešlą suberti kakavą, 170 g miltų, taip pat užminkyti kietą tešlą. Abi tešlas dėti į šaldytuvą 30 minučių. Išėmus iškočioti, padaryti vienodo dydžio stačiakampius. Vanilinę tešlą patepti pienu, užkloti šokoladine tešla, šiek tiek suspausti kaip vyniotinį ir dar 30 minučių palaikyti šaldytuve. Išėmus iš šaldytuvo supjaustyti storesnėmis riekelėmis, per vidurį įsmeigti pagaliuką, sudėti sausainius į skardą ir kepti 15 minučių, kol gražiai parus. Ištraukus iš orkaitės leisti atvėsti skardoje ir tik tada išimti. Paruoštą sausainių tešlą šaldytuve galima laikyti iki savaitės, o iškeptus sausainius – iki 2 savaičių. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai