Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g sviesto
3 tryniai
1 stiklinė cukraus
3 šaukštai kokoso drožlių
1 sumalta citrinos žievelė
300-350 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
1 pakelis vanilinio cukraus
3 baltymai
1,5-2 stiklinės miltinio cukraus
5-7 šaukštai mėtų sirupo
konditerinių karoliukų

Gaminimas:
Iš tešlai skirtų produktų užminkome trapią tešlą su kokosais. 30 min. ją palaikome šaltai.
Iš atšaldytos tešlos iškočiojame 4 mm storio tešlos lakštą.
Iš popieriaus pasiruošiame eglutės formos trafaretą ir jį uždėję ant tešlos išpjauname eglutės formos sausainius.
Juos kepame kepimo popieriumi išklotoje skardoje 150°C temperatūroje apie 15 min.
Tuomet suplakame baltymus su miltiniu cukrumi iki standžių putų.
2 šaukštus glajaus atidedame, o likusį įmaišome mėtų sirupą ir juo aptepame sausainius bei pravėrę orkaitės dureles džioviname aukščiausioje lentynoje.
Atvėsusius sausainius puošiame baltyminio glajaus taškeliais, į kuriuos įspaudžiame konditerinius karoliukus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai