Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
4 vištienos kulšelių}
1 kg jautienos kumpio
70 g želatinos
1 skardinės konservuotų žirnelių
1 skardinės konservuotų kukurūzų
Druskos
Pipirų
1 galvos česnako
 
Papuošimui:
Dešros, šlapios
Pipirų, žirneliais
 



Gaminimas:

Vištienos kulšeles kartu su jautienos kumpių sudedame į puodą, užpilame vandens ir pastatome ant stoprios ugnien kol užvirs.
Užvirus, nupilame vandenį, apiplaumane mėsa, vėl užpilame šaltų vandenių ir vedame iki mėsa nepradės skirtis nuo kauliukų ~ 1,5-2val.
Beviriant mūsų mėsai į puodą dedam 1 galvą svogūno(kad sultinys būtu skaidresnis), 1 vidutinio dydžio moką. Viską pasūdome, papipiriname.
Išvirus, išimame mėsa, perkošiame sultinį per sietelį. Atvėsinta mėsą atskiriame nuo kauliukų, kremzliu ir pan. Supjaustome kubeliais.
Į nedidelę gilią lekštę atpilame ~ 200 mililitrų sultinio, į jį supilame želatiną ir paliekame išbrinkti ~ 15-20 min.
Kol želatina brinksta į likusi sultinį sudedame supjaustytą mėsą, konservuotus žirnelius bei kukuruzus.
Išbrinkusį želatiną dedam ant silpnos ugnies kol visiškai ištirps, užvirti nereikia.
Ištirpintą želatiną supilame į šaltieną, išspaudome visą galvą česnako.
  Imam tuščią plastmasinį butelį nuo "Coca-Colos" ar "Sprite" nupjauname jam dugna ir apverčiame aukštin galvą ir įstatome į stiklainį.
Į taip paruoštą butelį sudedame šaltieną ir pastatome šaltai per naktį.
Kitą dieną su žirkliu pagalbą nukerpame butelio kraštą ir atsargiai išimame šaltieną.
Papuošiame: Iš dešros padarome ausytes, knysliuką, uodegytę. Iš pipirų žirnelių akytes.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Ingredientai:

Vištiena, 4 vienetai
Jautiena, 1 kilogramas
Želatina, 120 gramų
Žirneliai, 1 skardinė
Kukurūzai, 1 skardinė
Druska
Pipirai
Česnakas, 1 galva



Gaminimo instrukcija:
Vištienos kulšeles kartu su jautienos kumpių sudedame į puodą, užpilame vandens ir pastatome ant didelės ugnies, kol užvirs. Užvirus, nupilame vandenį, apiplaumane mėsa, vėl užpilame šaltų vandenių ir vedame iki mėsa nepradės skirtis nuo kauliukų ~ 1,5-2 val.Verdant mėsai, į puodą dedam 1 galvą svogūno(kad sultinys būtu skaidresnis), 1 vidutinio dydžio moką. Viską pasūdome, pabarstome pipirų. Išvirus, išimame mėsa, perkošiame sultinį per sietelį. Atvėsinta mėsą atskiriame nuo kauliukų, kremzlių ir pan. Supjaustome kubeliais. Į nedidelę gilią lėkštę atpilame ~ 200 mililitrų sultinio, į jį supilame želatiną ir paliekame išbrinkti ~ 15-20 min. Kol želatina brinksta į likusi sultinį sudedame supjaustytą mėsą, konservuotus žirnelius bei kukurūzus. Išbrinkusį želatiną dedam ant silpnos ugnies kol visiškai ištirps, užvirti nereikia. Ištirpintą želatiną supilame į šaltieną, išspaudome visą galvą česnako. Imam tuščią plastmasinį butelį nuo "Coca-Colos" ar "Sprite" nupjauname jam dugna ir apverčiame aukštin galvą ir įstatome į stiklainį. Į taip paruoštą butelį sudedame šaltieną ir pastatome šaltai per naktį. Kitą dieną su žirkliu pagalbą nukerpame butelio kraštą ir atsargiai išimame šaltieną. Papuošiame: Iš dešros padarome ausytes, knysliuką, uodegytę. Iš pipirų žirnelių akytes.

Porcijų skaičius: 9
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai