Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
4 asmenims
~  500-600 g anties krūtinėlės
2 arbatiniai šaukšteliai garam masala prieskonių
1 šviežias agurkas
300 g gražgarsčių (rukolos)
50 g kedro riešutų
3 - 4 valgomi šaukštai alyvų aliejaus
1 -2 valgomi šaukštai bruknių džemo
1 arbatinis šaukštelis obuolių acto
1 arbatinis šaukštelis cukraus
druska
šviežiai malti juodieji pipirai
alyvų aliejus marinavimui


Gaminimas:
Anties krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, odelę įpjaukite įstrižai aštriu peiliu. Keliuose šaukštuose aliejaus išmaišykite garam masala prieskonius, druską ir įtrinkite į krūtinėlę. Palikite pasimarinuoti bent 30 min.
Iškepkite trūtinėlę ant keptuvės iš abiejų pusių (apie 15 min. ), palikite pailsėti.
Tuo tarpu rukolą sumaišykite su nuluptu ir smulkintu agurku, šlakeliu alyvų aliejum. Sudėkite į lėkštes.
Alyvų aliejų sumaišykite su obuolių actu, cukrumi, pipirais bei bruknių džemu – "dressingo" proporcijas reguliuokite pagal savo skonio receptorius, priklauso ir nuo bruknių džemo saldumo.
Sausoje keptuvėje pakepinkite kedro riešutus.
Šiek tiek pravėsusią anties krūtinėlę supjaustykite įstrižai, sudėkite ant paruoštų salotų, apšlakstykite "dressingu" bei pabarstykite kedro riešutais.
Jei norit “turtingesnių” salotų galite maišyti su įvairiom šviežiom daržovėm, bet mums užteko šio derinio – aromatingos krūtinėlės, saldžiarūgščio padažo, riešutinį skonį turinčios rukolos bei kedro riešutų mišinio.
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai