Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 vištienos krūtinėlės
2 valgomi šaukštai bulvių krakmolo
2 valgomi šaukštai miltų
1 žiupsnelis krapų
1 žiupsnelis čiobrelių
1 žiupsnelis raudonėlio
malti juodieji pipirai
aliejus
1 žiupsnelis druskos
Padažui:
3 valgomi šaukštai citrinos sulčių
1 valgomas šaukštas medaus
3 valgomi šaukštai sojos padažo
2 valgomi šaukštai aliejaus (jei reikia kepimui)
3 skiltelės česnako
3 valgomi šaukštai vandens
1 žiupsnelis maltų kvepiančiųjų pipirų
druska pagal skonį
1 žiupsnelis malto muskato riešuto


Gaminimas:
Nuplautą ir nusausintą vištienos krūtinėlę supjausčiau smulkiais kubeliais.
Į celofaninį maišelį subėriau miltus, krakmolą, prieskonius, druską. Sudėjau mėsą. Maišelį užrišau ir visą jame esantį turinį gerai pakračiau, kad susimaišytų mėsa ir prieskoniai.
Įkaitintoje keptuvėje paruoštą mėsą apkepiau, kol gražiai paskrudo. Apkeptą mėsą išėmiau ir padėjau šiltai.
Ėmiausi padažo - jei likęs aliejus "nesudegęs", jame pakepinam susmulkintą česnaką. Jei netinkamas - pakeičiame nauju ir trumpai pakepam plonomis riekelėmis supjaustytą česnaką.
Supilame sojų padažą, vandenį, sudedame medų. Ant silpnos ugnies viską kaitiname, kol medus ištirpsta.
Pilame citrinos sultis ir paskaniname prieskniais. Į paruoštą padažą sudedame keptą ir šiltai laikytą vištieną. Pakaitiname dar 5 minutes viską pamaišydami.
Garnyrui naudojau smulkius makaronus, šaldytus žirnelius ir kubeliais supjaustytas morkas.
Išvirtus makaronus sumaišiau su daržovėmis ir apkepiau keptuvėje. 
Kad būtų pikantiškesnis skonis, įbėriau žiupsnelį maltų kalendrų, juodųjų pipirų, truputį tarkuoto imbiero ir ciberžolės.
 
Jei jos neturite - tiks truputis kario prieskonių.
SKANAUS!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g  vištienos (file)
1 morkos, didelės
Bulvių (bulvių košei)
Grietinėlės (bulvių košei
2 v.š. sojos padažo
1 v.š. medaus
0.5 citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės
0.5 apelsino sulčių ir nutarkuotos žievelės
Druskos
Pipirų


Gaminimas:
Vištienos file supjaustome nedideliais gabalėliais,
įtriname druska ir pipirais. Dedame į įkaitintą keptuvę su šiek tiek aliejaus. Sudedame smulkiai sutarkuotą morką. Apkepiname.
Tuo metu pasiruošiam padažą. Visus likusius ingredientus sumaišome iki vientisos masės.
Iškeptus ir apskrudintus vištienos gabalėlius užpilame paruoštu padažu ir patroškiname apie 5min, kad įsigertų.
Garnyrui pasiruošiame bulves, išverdame, sutriname su grietinėle.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai