Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
275 g geros kokybės pailgų baltų ryžių
3 vidutinio dydžio obuoliai (Obuolys)
350 g rudojo cukraus
0,25 šaukštelio malto šafrano
425 ml vandens (sirupui)
3 šaukštai ghi arba sviesto
5 cm ilgio cinamono lazdelė (Cinamonas)
8 gvazdikėliai (Gvazdikėliai)
8 kardamono ankštys (Kardamonas)
3 lauro lapai (Lauro lapas)
825 ml vandens (ryžiams)
50 g pusiau supjaustytų migdolų
50 g razinų

Gaminimas:
Ryžius nuplaukite ir sudėkite į koštuvą, kad nudžiūtų.
Obuolius nulupkite ir, išpjovę sėklalizdžius, supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Pagaminkite sirupą: į prikaistuvį suberkite cukrų ir žiupsnelį šafrano, supilkite vandenį ir virkite ant vidutinės ugnies apie 30 minučių, kol liks tik trečdalis pradinio skysčio kiekio.
Kitame prikaistuvyje įkaitinkite ghi arba sviestą ir suberkite cinamoną, gvazdikėlius, kardamoną ir lauro lapus. Minutėlę ar dvi maišydami kepkite. Suberkite ryžius. Maišydami kepinkite dar 2-3 minutes. Užpilkite vandeniu ir užvirkite. Į vandenį suberkite likusį šafraną, uždenkite prikaistuvį ir 10 minučių virkite ant silpnos ugnies. Po to nukelkite nuo ugnies.
Per vidurį ryžiuose padarykite duobutę, sudėkite į ją obuolius ir įpilkite truputį sirupo. Suberkite razinas ir supjaustytus migdolus. Užverskite duobutę ryžiais ir ant viršaus užpilkite likusį sirupą. Prikaistuvį vėl uždenkite ir pavirkite ant silpnos ugnies dar 15 minučių, kol ryžiai visiškai išvirs. Išimkite nesmulkintus prieskonius, švelniai išmaišykite ir patiekite karštą.
Gaminama: 40 min.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai