Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
350 g basmati ryžių
100 g šviežių žirnelių
100 g ankštinių pupelių
100 g kalafiorų
100 g kubeliais supjaustytų morkų
2 šaukštai ghi arba sviesto
1 smulkintas šviežias ankštinis pipiras (be sėklų) (Čili pipirai), (Čili pipirai)
0,5 šaukštelio tarkuoto imbiero
0,5 šaukštelio kurkumos
950 ml vandens
2,5 šaukšteliai druskos
3 kieti prinokę pomidorai, nuplauti ir susmulkinti (Pomidorai)
2 lauro lapai (Lauro lapas)
2 supjaustytos citrinos

Gaminimas:
Pirmiausiai įvyniokite žemiau išvardintus prieskonius į mažą marlės gabalėlį, kad gautųsi maišelis, panašus į arbatos paketėlį:
6 sveiki gvazdikėliai
2 sulaužytos cinamono lazdelės
1 arb. š. kmynų
0,5 arb. š. maltų kardamono sėklų
Nuplaukite ir supjaustykite daržoves. Ryžius nuplaukite, 15 minučių pamirkykite ir 15 minučių palikite koštuve, kad nudžiūtų. Vidutinio didumo prikaistuvyje įkaitinkite ghi arba sviestą ir pakepinkite ankštinį pipirą, tarkuotą imbierą ir kurkumą.
Sudėkite daržoves (išskyrus pomidorus) ir pakepinkite 4 ar 5 minutes. Suberkite ryžius ir truputį pamaišykite. Paskui supilkite sūdytą vandenį, sudėkite pomidorus ir lauro lapus. Vėl išmaišykite ir užvirkite. Į ryžius įdėkite maišelį su prieskoniais, puodą uždenkite ir virkite ant labai silpnos ugnies, kol ryžiai sugers visą vandenį.
Prieskonių maišelį išimkite ir išgręžkite virš ryžių. Ryžius sukrėskite į iš anksto pašildytą dubenį ir prieš patiekdami papuoškite citrinos skiltelėmis. Juos galima valgyti kaip garnyrą arba kaip atskirą patiekalą.
Mirkoma ir džiovinama: 30 min. Gaminama: apie 35-45 min.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai