Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
4 porcijoms
8 rūkytos dešrelės
100 g žaliųjų lęšių
2 svogūnai
2 mėlyni svogūnai
3 skiltelės česnako
2 skardinės konservuotų pomidorų
16 džiovintų kadagio uogų
1 arbatinis šaukštelis tarkuoto muskato riešuto
2 lauro lapai
0,5 džiovinto čili pipiriuko
200 ml raudono vyno
50 g sviesto
3 valgomi šaukštai alyvų aliejaus
2 valgomi šaukštai smulkinto šviežio rozmarino


Gaminimas:
Rūkytas dešreles įpjauti istrižai ir pakepinti ant keptuvės (galima grill keptuvės) iš abiejų pusių.
Apkeptas dešreles atidėti į šoną, o įkaitintoje keptuvėje pakepinti smulkintą svogūną bei česnaką, kiek vėliau sudėti smulkintą rozmariną, o galiausiai supilti pomidorus iš skardinės, užpilti raudonu vynu, vandeniu (maždaug 400 ml) bei supilti lęšius.
Į gilią keptuvę taip pat sudėti lauro lapus, šiek tiek sutrintas kadagio uogas, muskato riešutą, čili.
Troškinti ant silpnos ugnies apie 40 minučių, kol lęšiai bus minkšti, o iš vyno, vandens, pomidorų pasidalys tirštas, aromatingas padažas.
Kol troškinasi lęšiai, kitoj nedidelėj keptuvėj ant sviesto pakepinkite smulkintus svogūnus.
Baigiant kepti pagardinkite pipirais.
Į dešrelių griovelius sudėkite kepintus svogūnus. Prieš baigiant troškintis lęšiams ant padažo sudėkite dešreles, kad pašiltų.
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai