Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:
Ingredientai:

200-250 g ryžių
1-2 saliero stiebai

1 didelis svogūnas
2 saujos žirnelių
200 g virtų krevečių
1 sultinio kubelis
70-100 ml balto vyno arba vermuto

 šiek tiek šviežių krapų arba petražolių
1 sauja tarkuoto kieto sūrio

1 gabaliukas sviesto

 

Gaminimas:

Iš sultinio kubelio pasidaryti apie 1l. sultinio.

 Keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti kubeliais susmulkintą svogūną, salierą kol suminkštės. Suberti ryžius ir nuolat maišant pakaitinti 2-3 min, kol ryžiai taps skaidrūs. Supilti vyną ir lėtai maišyti tol, kol šis išgaruos.
 Įpiltį porą samčių sultinio ir nuolat atsargiai bei palengva maišyti, kol ryžiai sugers sultinį. Vėl įpilti porą samčių sultinio ir šį procesą kartoti tol, kol ryžiai bus visiškai išvirę (tai užtrunka apie 20 min.). Suberkite krevetes, žirnelius, įberti druskos, šviežiai maltų pipirų, krapų arba petražolių, sudėti pakepintus svogūnus ir salierus. Įmeskite gabaliuką sviesto ir suberkite sūrį. Viską gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palaikykite 5 minutes. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai