Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:
Ingredientai:
500 g kalakutienos
250 g ryžių
1 l sultinio
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 saliero stiebeliai
1 vidutinio dydžio paprika
100 g žaliųjų (šaldytų) žirnelių
alyvuogių aliejaus, druskos, maltų juodųjų pipirų
2 v. š.  grietinės
Gaminimas:
Gilioje keptuvėje pakepinkite pjaustytą svogūną ir kapotas česnako skilteles. Tuomet dėkite nedideliais kubeliais pjaustytą kalakutieną (ją galima šiek tiek apibastyti paukštienos prieskoniais) ir kepkite 4–5 minutes.

Kai mėsa nebebus rožinė, suberkite pjaustytus salierus ir papriką. Viską pakepinkite dar bent 3 minutes, o tada berkite ryžius ir užpilkite sultiniu.

Kai masė užvirs, keptuvės neuždenkite ir nuolat maišydami virkite apie 15 minučių. Jei pradės trūkti skysčio, galima įpilti šiek tiek vandens arba baltojo sauso vyno.

Galiausiai suberkite žirnelius ir patiekalą ant ugnies palikite dar 10 minučių. Galiausiai įmaišykite grietinę ir pagardinkite druska bei pipirais. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai