Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešla:
1,5 stiklinės miltų
120 g minkšto sviesto
3-5 v. š. šalto vandens
žiupsnelis druskos
Įdaras:
2 kiaušiniai
2/3 st. rudojo cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
50 g tirpinto sviesto
1 st. smulkintų mėgstamų riešutų (tinka graikiniai, pekano, anakardžiai, lazdynų)
galima palikti keletą sveikų graikinių arba pekano riešutų puselių papuošimui


Gaminimas:
Miltus sumaišyti su druska, persijoti. Dviejų peilių pagalba ( galima blenderio pagalba) sukapoti miltus su sviestu, turi gautis smulkūs trupiniai. Palaipsniui supilti vandenį, kol tešla vos laikys formą. Surinkti ją į rutulį ir padėti į šaldytuvą bent valandai.
Atšalusią tešlą iškočioti, įtiesti į tartalečių formą ir dar padėti į šaldytuvą 20 min.
Suplakti kiaušinius, įmaišyti rudąjį cukrų ir žiupsnelį druskos. Supilti ištirpintą sviestą ir vaniliną, išmaišyti ir sudėti smulkintus riešutus.
Įkaitinti orkaitę iki 180 C.
Supilti įdarą ant atvėsintos formos su tešla. Kepti 15 min., po to sumažinti temperatūrą iki 170 C ir kepti dar 10 – 15 min, kol tešla pradės ruduoti, o pyrago centras sustings. Papuošti, jei yra noro, šiek tiek paskrudintais riešutais.
Patiekti atvėsusį. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai