Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Daugiametis žolinis augalas. Raudonėliu paskaninami sultiniai, picos, mišrainės, padažai, žuvis, kiauliena, jautiena, laukinių paukščių mėsa, pomidorų, baklažanų, cukinijų patiekalai. Juo aromatizuojamas alus, arbata. Skonis ir kvapas aštrokas, stiprus, truputį primena mairūną. Žole gydomas gastritas, malšinamas gerklės skausmas. Kai skauda dantį, patariama pakramtyti raudonėlių lapų. Turi antiseptinių savybių. Tinka auginti gėlių lysvėje, loveliuose (nepamirškite karpyti). Šiltesnėse patalpose augs O. majorana, vėsesnėse – O. onites. Naudojamos dalys: švieži ir džiovinti lapai, žiedai. Žaliava pjaunama augalui žydint.
Plačiau skaitykite žurnale „Gėlių spalvos“ Nr. 14 - „Prieskonių sodas“.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai