Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
sluoksniuotos bemielės tešlos
1 skardinės ančiuvių
2 svogūnai
3 valgomi šaukštai alyvuogių aliejaus
2 valgomi šaukštai vandens
2 valgomi šaukštai rudojo cukraus
1,5 valgomo šaukšto balzamiko acto
kaparėlių papuošimui (nebūtinai)


Gaminimas:
Pirmiausia pasigaminam karamelizuotus svogūnus. Svogūnus supjaustome plonais pusžiedžiais. Šiek tiek apkepiname ant alyvuogių aliejaus, vėliau sudedame cukrų, įpilame balzamiko acto bei vandens. Ant silpnos ugnies kepiname apie 20 min karts nuo karto pamaišant. Svogūnus atvėsiname.
Orkaitę įkaitiname iki 180°C temperatūros. Iš sluoksniuotos tešlos išpjaustome kvadratėlius arba apskritimus, per viduriuką dedame po šaukštelį karamelizuotų svogūnų, ant viršaus po pusę ančiuvio (aš gaminau nedidelius pyragėlius dėl to ančiuvius perpjoviau pusiau, galima gaminti didesnius, dėti po kelis ančiuvius bei kelias juodąsias alyvuoges). Pyragėlius dėti į įkaitintą orkaitę bei kepti, kol sluoksniuota tešla pakils ir gražiai paruduos. Iškepusius pyragėlius atvėsinti bei papuošti kaparėliais.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai