Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
250 ml pieno
2 šaukšteliai sausų mielių
80 g cukraus
0,3 šaukštelis druskos
100 g margarino VILNIUS kepiniams
1 kiaušinis
1 šaukštelis citrinos žievelės
500 - 520 g miltų
Įdarui:
300 – 350 g šviežių rūgštynių
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus


Gaminimas:
Mielės ištirpinamos su šiltu pienu bei cukrumi. Supilamas tirpinas margarinas, įmušamas kiaušinis, beriama druskos, citrinų žievelės bei miltai. Minkoma tešla, tokia, kuri neliptų prie rankų. Paliekama šiltoje vietoje padvigubėti.
Rūgštynes nuplauname, nusausiname ir susmulkiname.
Kai tešla pakilusi, ją perminkome. Padaliname į dvi dalis, kurių viena šiek tiek didesnė, iškočiojame ir dedame į kepimo formą, išteptą riebalais. Dedame rūgštynes ir apibarstome cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Iškočiojame kitą tešlos dalį ir dedame ant pyrago, šonus užlankstome. Viršų šiek tiek įpjaustome, kad išeitų garai ir aptepame kiaušinio plakiniu. Paliekame pastovėti 10 – 15 minučių.
Kepame 210 C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Iškepusį pyragą uždengiame rankšluosčiu ir paliekame atvėsti.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai