Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
250 g miltų
65 ml pieno
65 g cukraus
100 g minkšto sviesto, tešlai
3 g sausų mielių (arba 10 g šviežių)
30 g apelsinų ir citrinų cukruje
1 pakelis vanilinio cukraus (8 g)
1 žiupsnelis cinamono
1 žiupsnelis muskato
1 žiupsnelis kardamono
100 g marcipanų masės
25 g sviesto, aptepimui
2-3 šaukštai cukraus pudros


Gaminimas:
Šiltame piene ištirpiname mieles. Suberiame cukrų, minkštą sviestą ir išplakame.
Po to suberiame vanilinį cukrų, prieskonius ir miltus. Gerai išminkome tešlą.
Išminkytą tešlą paliekame dubenėlyje, uždengiame rankšluosčiu ir palaikome šiltoje vietoje apie 1 valandą.
Po to tešlą dar kartą išminkome ir iškočiojame.
Ant iškočioto tešlos lapo per vidurį sudedame marcipanų masę bei citrinas ir apelsinus cukruje ir susukame.
Padedame pyragą į orkaitę (bet dar nekepame). Paliekame, kad pakiltų 30 min.
Uždedame ant viršaus sviesto gabaliukų ir kepame 180° C 35-40 min.
Po to pyragą gausiai apibarstome cukraus pudra.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai