Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
225 g miltų
125 g sviesto
0,5 kg kiaulienos faršo
1 smulkintas svogūnas
pusė šaukštelio cinamono
druska
juodieji pipirai
krapai
2 kiaušiniai
1 šaukštas džiuvėsėlių
paprikos gabalėliai
virtos bulvės
0,5 l nuvirtų grybų (permaltų)


Gaminimas:
Į didelį dubenį suberkite miltus, žiupsnelį druskos ir kubeliais pjaustytą sviestą. Viską išmaišykite pirštais, kol masė primins trupinius. Kuo daugiau tešloje bus oro, tuo ji bus trapesnė. Pilkite 2 šaukštus vandens ir išmaišykite iki vienalytės masės. Tuomet tešlą, pirštų galiukais, susukite į rutulį. Tešla turėtų lengvai atlipti nuo kraštų. Jei reikia pašlakstykite vandeniu. Tešlą uždenkite plėvele ir laikykite šaldytuve apie pusvalandį. Po to ją plonai iškočiokite (lakštas turi būti 5 cm platesnis už kepimo formą) ir išklokite kepimo formą.
Į kiaulienos faršą sudėkite kiaušinius, grybus, džiūvėsėlius, smulkintą svogūną, cinamoną, druskos, pipirų, krapų, paprikos ir viską išmaišykite. Įdarą sudėkite ant lakšto, ant višaus uždėkite pjaustytų, virtų bulvių ir uždenkite kitu pagamintu tešlos lakštu (taip pat kaip ir pagrindui). Viršų patepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje, 45-60 min. Skanaus!

Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai