Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
400 g pieno arba išrūgų
150 g margarino VILNIUS kepiniams
3 šaukštai cukraus
0,5 šaukštelio druskos
2 šaukšteliai sausų mielių
700 - 730 g miltų
0,5 šaukštelio maltos citrinos žievelės
Įdarui:
4 citrinos
250 g cukraus


Gaminimas:
Mieles sumaišyti su 50 g šilto pieno ir šaukšteliu cukraus. Palikti suputoti.
Likusį pieną pašildyti ir sumaišyti su margarinu, cukrumi ir druska. Įberti 300 g sijotų miltų ir citrinų žievelių, gerai išmaišyti. Supilti mieles ir pamažu likusius miltus. Minkyti tešlą. Gerai išminkyta tešlą palikti padvigubėti.
Citrinas nuplikyti karštu vandeniu ir sutarkuoti. Jas sumaišyti su cukrumi ir palaukti, kol jis ištirps.
Tešlą padalinti į 4 dalis, kurių viena didesnė už kitas, ji bus pagrindas. Taigi iškočioti didžiausiąją dalį ir dėti į kepimo formą išteptą riebalais, tešla turi būti aukščiau už kepimo formos kraštus. Tada pilame dalį citrinų įdaro, dedame kitą iškočiotą tešlos lakštą ir vėl įdarą, paskutinis sluoksnis tešlos. Pagrindo paikti kraštai užlenkiami.
Kepti 210 C laipsnių temperatūroje apie 20 minučių. Iškepusį uždengti rankšluosčiu ir palikti atvėsti.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai