Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
3 kiaušiniai
2 šaukštai cukraus pudros
3 šaukštai miltų
2 šaukštai krakmolo
0,25 šaukštelio kepimo miltelių
1 pakelis vanilinio cukraus
Įdarui:
600 g braškių
250 ml grietinėlės
2 šaukštai želatinos
0,3 puodelio cukraus (gali reikti daugiau, priklauso nuo braškių saldumo)


Gaminimas:
Baltymai atskiriami nuo trynių ir suplakami iki standžių putų. Suberiamas cukrus ir vėl suplakama. Įdedami kiaušinių tryniai toliau plakima. Dedami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais ir atsargiai sumaišoma.
Reikia 28 - 34 cm kepimo popieriaus. Ant jo supilama tešla, išlyginama ir kepama 190 C laipsnių orkaitėje apie 8 minutes.
Ant audinio suberiamas vanilinis cukrus ir ant jo dedama iškepusi tešla. Iš karto nuimamas kepimo popierius ir paliekama atvėsti.
300 g braškių sutrinama, o likusios 300 g supjaustomos mažais gabaliukais.
Ištirpinama želatina su mažu kiekiu karšto vandens (apie 0,25 - 0,3 puodelio).
Grietinėlė suplakama, sudedamas cukrus ir vėl plakama. Supilama lėtai trintos braškės, toliau plakama. Supilama želatina (šilta), nuolat plakama. Pabaigoje įmaišoma braškių gabaliukai. Įdaras įdedamas į šaldytuvą šiek tiek sustengti, bet ne per daug, kad eitų užtepti ant pagrindo.
Ant atvėsusio pagrindo supilamas įdaras ir susukuma į rutulį. Pyragas dedamas į šaldytuvą dviems valandoms sustengti.
Prieš patiekiant apibarstoma cukraus pudra.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai