Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
120 ml pieno
80 ml vandens
7 g sausų mielių
420 – 490 g miltų
50 g cukraus
60 g margarino VILNIUS kepiniams
1 kiaušinis
1 šaukštelis druskos
3 šaukštai aviečių uogienės
Glajui:
90 g cukraus pudra
1,5 šaukšto apelsino sulčių
1 šaukštelis tarkuotos apelsino žievelės


Gaminimas:
Šiltas pienas sumaišomas su vandeniu ir mielėmis. Kai mielės ištirpsta, suberiama 2 stiklinės miltų, cukrus, margarinas, kiaušinis bei druska. Minkoma tešla (apie 10 min). Miltų dedama tiek, kad tešla neliptų prie rankų ir būtų minkštą. Ją dedame į aliejumi išteptą dubenį ir paliekame padvigubėti apie 1 valandą laiko.
Tešlą vėl paminkome ir paliekame 10 minučių pastovėti.
Tešlą iškočiojama į stačiakampį. Dedama ant vieno krašto uogienės ir susukama į ritinį, o po to sujungiama į apskritimą. Kraštuose šiek tiek įkerpama. Dar paliekama pakilti apie 45 minutes.
Orkaitė įkaitinama iki 180 C laipsnių ir kepama 20 – 30 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Pasigaminamas glajus iš jam skirtų ingredientų ir apipilamas pyragas.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai