Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g miltų
0,7 stiklinės pieno
2 - 3 tryniai (arba kaiušiniai, pagal pasirinkimą)
90 g cukraus
30 g sviesto
20 g mielių
citrinos žievelė
3 g druskos
200 g aguonų
150 g cukraus
kiaušinis patepimui
30 g migdolų
žiupsnelis vanilinio cukraus
20 g sirupe mirkytų apelsino žievelių


Gaminimas:
Pieną pašildyti, supilti į dubenėlį, kuriame bus maišoma tešla.
Mieles sutrupinti į stiklinę, įberti šaukštelį cukraus ir trinti, kol jos pasidarys skystos.
Tada šitą tyrelę supilti į pieną (jis turėtų būti kūno temperatūros), kartu suberti 1/3 miltų ir tešlą išmaišyti.
Paviršių storai apiberti miltais, indą uždengti rankšluostėliu ir pastatyti šiltai. Taip tešla turi rūgti 3-4 valandas.
Tada tešlą reikia išplakti, ištrinti visus grumstelius, suberti likusius miltus, su druska arba cukrumi ištrintą trynį ir minkyti, kol nebelips prie pirštų. Jei dėsite ne trynius, o visus kiaušinius, atsiminkite, kad baltymus atskirai reikia išplakti iki purumo ir įmaišyti į tešlą.
Prieš baigiant minkyti reikia sukrėsti išsuktą sviestą. Taip paruoštą tešlą reikia aptepti aliejumi ir palikti pakilti antrą kartą. Po 2 valandų tešlą dar kartą išminkyti.
Aguonas nuplauti, išbrinkinti karštame vandenyje, nusunkti ir kelis kartus sumalti.
Migdolus nulupti ir smulkiai sukapoti.
Apelsino žieveles supjaustyti pailgomis siauromis juostelėmis.
Trynį ištrinti su dalimi cukraus, baltymą suplakti.
Aguonas, likusį cukrų, trynį, baltymą ir prieskonius sumaišyti.
Iš tešlos iškočioti centimetro storio lakštą ir viršų aptepti gautu įdaru paliekant iš kraštų 1 cm storiaus neteptas juosteles. Atsargiai susukti vyniotinį, uždengti rankšluostėliu ir duoti dar kartą pakilti, tada aptepti kiaušiniu ir kepti 40-50 min.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 stiklinė aliejaus
1,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė aguonų
2 stiklinės miltų
6 kiaušiniai
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Mikdolinės esencijos
Viena plytelė rudojo šokolado


Gaminimas:
Trynius ištrinti su cukrumi,pirma (sumalti aguonas) po to pilti jas ir aliejų,paskui miltus,esenciją ir išplaktus baltymus. Kepti apie 40 min. Iškepus atvėsinti ir užpylti lydyto šokolado Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai