Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
300 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
200 g cukraus
1 pakuotė vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
150 g sviesto arba margarino
120 ml pieno
100g aguonų 
Papuošimui:
1 didelė skardinė konservuotų persikų
2 šaukštai medus
3 šaukštai grietinėlės (20%)
30 g sviesto
80 g nuluptų saulėgrąžų
60 g sviesto
 


Gaminimas:
Nedideliame inde sumaišykite miltus (persijotus), kepimo miltelius, cukrų ir vanilinį cukrų.
Kitame - kiaušinius, pieną, tirpintą ir atvėsintą sviestą (arba margariną) - maišyti šluotele.
Skystas mišinys pilamas plona srove į miltus, maišoma šluotelė, įmaišyti aguonas.
Dėti tešlą į riebalais išteptą formą, ir į įkaitintą orkaitę 180 laipsnių.
Persikus dėti į kiaurąsamtį, kad nuvarvėtų, vėliau supjaustyti plonomis riekelėmis.
Į puodą dėti medų, grietinėlę, cukrų, sviestą. Viską kaitinti ant nedidėlės ugnies, maišyti,kaip ištirps cukrus sudėti vos pakepintas sausoje keptuvėje saulėgrąžas. Jei masė nepakankamai tiršta pridėkite dar saulėgrąžų.
Po 20 minučių, kai pyrago viršus pakankamai sukietėja (ne ankščiau) išimkite ir greitai išdėliokite griežinėliais persikus , o per vidurį saulėgrąžų masę.
Dėti į orkaitę dar maždaug 15 minučių.
Leiskite atvėsti formoje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g miltų
7 g sausų mielių
250 ml pieno
40 g cukraus
50 g minkšto sviesto
1 kiaušinis
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
300 g varškės
1 kiaušinis
1 citrinos žievelė
1 šaukštas aguonų


Gaminimas:
Pašildyti pieną, suberti cukrų ir mieles, išmaišyti ir leisti pastovėti, kol sureaguos mielės.
Į miltus įmušti kiaušinį, sudėti minkštą smulkintą sviestą, druską, mielių mišinį ir užminkyti tešlą. Minkyti 10-15 min.
Pastatyti šiltai apie valandą, ar ilgiau, kol pakils dvigubai ( man užteko valandos).
Iškočioti tešlą, paskirstyti po visą varškės masę ir atsargiai susukti roletą.
Dėti į sviestu pateptą formą ir kildinti dar apie 40 min.
Patepti kiaušinio trynio ir aliejaus mišiniu ir kepti apie 30- 40 min 180 laipsnių orkaitėje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai