Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g Sluoksniuotos bemielės tešlos
I įdarui:
250 g saulėgrąžų chalvos
50 g sviesto
~100 g žemės riešutų
 
II įdarui:
200 g aguonų
100 - 150 ml pieno
100 - 150 g cukraus
Malti džiūvėsėliai
Razinos
 
Glajui:
1 kiaušinio baltymas (trynį galima panaudoti pyrago aptepimui)
Jeigu norime, kad glajus būtų spalvotas galima įdėti valgomųjų dažų arba šaukštą uogienės (asmeniškai naudojau aviečių uogienę)
keli gabaliukai šokolado
100-150 g cukraus pudros
Maža saujelė saulėgrąžos sėklų papuošimui.


Gaminimas:
Tešlą padalinti į dvį dalis. Iš vienos dalies iškočioti pailgą stačiakampį. Įdėti aguonų įdarą ir užvynioti. Tokį vyniotinį padėti ant kepimo skardos formuojant uždarą ratą.
Antrą dalį tešlos padaliname į tris dalis. Viena dalis gali būti mažesnė, nes ją naudosime gėlytės žiedlapiams. Likusias dvi dalis iškočiojame skritulio formos.
Vieną dalį įdedame į vyniotinio vidurį, prispaudžiame prie jo kraštų, kad nebūtų tarpų, įdedame chalvos įdarą ir gražiai uždengiame antru tešlos skrituliu. Iš likusios tešlos darome žiedlapius.
Pyragą patepiame kiaušinių tryniu ir įdedame į įkaitintą orkaitę. Kepti apie 20 minučių (200 temperatūroje).
Iškepusi pyragą papuošiame. Žiedlapius nuspalvinau rožiniu glajumi, o gėlytės vidurį aptepiau ištirpusiu šokoladu ir papuošiau saulėgrąžomis.
Gavosi skanu ir originalu.
Skanaus ir Jums.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai