Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
500 g miltų
245 g cukraus
230 g kepinių margarino
3 kiaušinių
1,5 g sodos
84 g vandens
Įdarui:
400 g varškės
1 kiaušinis
cukraus pagal skonį
uogienės pertepimui


Gaminimas:
Kambario temperatūros margariną plakame su cukrumi iki baltos, purios masės. Beplakant įmušam po vieną kiaušinį ir plona srovele supilam vandenį. Prieš baigiant plakti įdedam sodą (sodą nugesinam taip: soda, keli grūdeliai citrinos rūgštelės, arbatinis šaukštelis vandens). Tada į tešlą sukratom persijotus miltus, atsargiai išminkom, nereikia perminkyti. Tešlą dalijame pusiau ir vieną gabalą iškočiojam apie 0,5-1 cm storio, subadome šakute ir apkepam 180 laipsnių orkaitėj apie 12 minučių.
Kol kepa pasiruošiam varškę įdarui (sumaišome su kiaušiniu ir cukrumi). Apkepusį lakštą atvėsinam ištraukę iš orkaitės. Ant atvėsusio lakšto tepam sluoksnelį uogienės, dedam varškės masę ir galiausiai užklojam iškočiotu likusios tešlos lakštu. Pyrago viršų galima aptepti kiaušinio plakiniu. Tuomet šaunam orkaitėn ir kepam 40 minučių 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Jei varškė ar uogienė skystoka,tai galima įdėti truputėlį miltų.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
2 kiaušinių tešlai (+ 0,5 varškei ir 0,5 viršaus aptepimui)
250 g margarino, super pagardina "Vilniaus Kepiniams"
185 g cukraus
2 nubraukti a. š. kepimo miltelių
500 g miltų
Vanilės esencijos ar vanilinio cukraus
Pirmam įdarui:
Obuolių tyrės
1 a.š. cinamono
Antram įdarui:
500 g varškės
0,5 kiaušinio
Vanilinio cukraus
Citrinos žievelės


Gaminimas:
1. Išplakti kiaušinius su cukrumi iki baltumo, dėti sutarkuotą margariną, kepimo miltelius, vanilę, suberti miltus ir pradėti minkyti. Tešlą padalyti pusiau.
2. Vieną dalį tešlos  išminkyti rankomis ir įtiesti į skardą. Subadyti šakute, kad būtų skylutės ir iki 200° C įkaitintoje orkaitėje pakepti, kol ant viršaus atsiras plutelė.
3. Ištraukti iš orkaitės, palaukti kol atvės, tada uždėti obuolienę, po to varškės įdarą. Ant viršaus išdėlioti likusią tešlą, subadyti šakute ir aptepti kiaušiniu. Šakute nupieškite "groteles" ir dėkite į orkaitę.
4. Kepti 150°C temperatūroje apie 15min., tada padid iinti temperatūrą ki 200°C ir kepti, kol paruduos.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai