Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
1,75 stiklinės miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
175 g margarino VILNIUS kepiniams
1,25 stiklinės cukraus
3 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Įdarui:
700 g rūgščių obuolių
220 g džiovintų slyvų
0,5 stiklinės stambiai kapotų graikinių riešutų
0,25 stiklinės cukraus
1 šaukštas citrinos sulčių
Trupiniams:
1,75 stiklinės miltų
3 šaukštai cukraus
0,25 stiklinės rudojo cukraus
1 šaukštelis cinamono
0,5 šaukštelio malto imbiero
0,5 stiklinės riešutų
170 g margarino VILNIUS kepiniams


Gaminimas:
Pasiruošiame trupinius. Miltus sumaišome su cukrumi, ruduoju cukrumi, cinamonu, imbieru, riešutais ir druska. Viską gerai sumaišome ir tada dedame margariną. Išmaišome.
Slyvas ir nuluptus obuolius susipjaustome ir sumaišome su riešutais, cukrumi ir citrinos sultimis.
Dabar pasiruošiame tešlą. Visi sausi ingredientai sumaišomi tarpusavyje. Tirpintą margariną sumaišome su išplaktais kiaušiniais bei vanile. Įmaišome sausus ingredientus ir suminkome. Dedame į kepimo indą išteptą riebalais. Ant viršaus dedame vaisių įdarą ir užtrupiname trupinius.
Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 C laipsnių apie 40 – 45 minutes. Iškepusį supjaustome į kvardratėlius.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai