Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
500 g. miltų;
250 g. pieno;
20 g. mielių;
1 kiaušinis ( ir 1 trinys aptepimui);
50 g. sviesto ar margarino;
2 šaukštai cukraus;
žiupsnelis druskos.
Glajui:
1 baltymas;
3 šaukštai cukraus;
žiupsnelis citrinų rūgštelės;
kokoso drožlių.


Gaminimas:
Mieles ištrinti su cukrumi, šaukšteliu miltų ir puse stiklinės šilto pieno. Palaikyti šiltoje vietoje, kol pakils. Miltus išsijoti, įmušti kiaušinį, įpilti lydytą sviestą, suberti druską, miltus ir mieles. Gerai išminkyti tešlą. Jei tešla perdaug kieta - įpilti truputį šilto vandens. Tešlą minkyti tol, kol atsiras oro burbulai. Tada uždengti drobe, pastatyti šiltai, kad pakiltų. Kai tešlos padvigubės, dar truputį paminkyti ir suformuoti 3 volelius (2 cm storio). Juos supinti į kasą, leisti dar kartą pakilti. Patepti kiaušinio tryniu ir kepti orkaitėje, kol pynutė pasidarys aukso spalvos. Iškepusias pynutes patepti glajumi ir pabarstyti kokoso drožlėmis. Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai