Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešla:
250 g kepimo sviesto (margarino)
0,5 stiklinės cukraus
2,5 stiklinės miltų
žiupsnelis druskos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 stiklinė kokoso drožlių
Įdaras:
3 pakeliai neriebios varškės (po 180 - 200 g)
2 kiaušiniai
1 citrinos nutarkuota žievelė
0,5 citrinos sulčių (pagal skonį)
0,5 stiklinės cukraus pudros ir tiek pat cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 stiklinė šviežių arba šaldytų uogų (serbentai, bruknės, avietės ir pan.)


Gaminimas:
Sumaišyti miltus, druską, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir kokoso drožles. Įtarkuoti (burokine tarka) sviestą (margariną) ir sudėti cukrų. Tešlą trupinti tarp pirštų, kol pasidarys trupininga tešla. Paruošti atskirai varškės kremą sumaišant visus įdaro komponentus.
Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių. Ant skardos ištrupinti 3/4 tešlos, išklotos kepimo popieriumi, vientisu sluoksniu sudėti varškės masę, ištrupinti ant viršaus likusią trupiningą tešlą. P.S vietoj uogų galima naudoti ką tik turite - persikus, obuolius, džiovintus vaisius ir kt. Jei naudosite persikų ar obuolių skilteles, juos dėkite ant varškės masės sluoksnio ir užtrupinkite viršų likusia tešlos dalimi.
Kepti 30 minučių. Ataušinti ir supjaustyti gabaliukais. Labai skanus kitos dienos rytą.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai