Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
260 g miltų
120 g sviesto
8 kiaušiniai
260 g vandens
druska
cukrus
50 g fermentinio sūrio
15 g sviesto
20 g pomidorų padažo
1 skiltelė česnako

Gaminimas:
Į vandenį sudedame sviestą, druską, cukrų, suberiame miltus ir verdame.
Kai vanduo užverda, suberiame miltus ir maišydami verdame dar 5 min.
Šią masę atšaldome iki 70°C temperatūros ir maišydami įmušame kiaušinius.
Maišome, kol masė tampa vientisa.
Tuomet pro konditerinį maišelį ant riebalais išteptos skardos išspaudžiame 1 cm dydžio rutuliukus ir kepame juos 30 min. 180-200°C temperatūros orkaitėje.
Iš produktų, skirtų įdarui, sumaišome vientisą masę (sūrį sutarkuojame, česnaką susmulkiname).
Šia mase užpildome atvėsintus profitrolius.
Puošiame žalumynais.
Įdarą galime pasigaminti tokį, kokį mėgstame, pvz., su silke, šprotais ar kt.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
160 g miltų
100 g sviesto
3 kiaušiniai
260 g vandens
1 žiupsenlis druskos
1 šaukštas cukraus
Įdarui:

RUDUDU
100 g šokolado aplieti pyragėliams.


Gaminimas:
Puode užkaiskite 260 g vandens, 100 g sviesto, šaukštą cukraus ir žiupsnelį druskos.
Kai vanduo su sviestu užvirs ir sviestas jau bus pilnai ištirpęs, į verdantį skystį suberkite 160g miltų ir iškart pradėkit intensyviai maišyti (plakti). Jei tešlą maišysite rankomis, miltus teks suberti į užvirusį vandenį ir plakti intensyviai rankomis, kol gausis vienalytė masė.
Tada vieną po kito įmušti du didelius kiaušinius. Jei kiaušiniai mažučiai, gali prireikt ir trijų. Kaip nuspręsti? Paimkite žiupsnelį tešlos tarp rodomojo piršto ir nykščio ir atitraukite pirštus vieną nuo kito. Tešla turi būti tąsi, o ne nutrūkti.
Skardą išklokite pergamentu, formuokite pyragaičius 1 cm dydžio ir kepkite 8 - 15 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 190 C. Orkaitės NEDARINĖTI.
Iškeptus pyragėlius užpildyti „rududu“ įdaru, aplaistyti šokoladu
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai