Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Blyneliams:
• Miltų – 250 g.;
• Kiaušinių (ne narvuose užaugintų vištų)  – 3 vnt.;
• Pieno – 0,4 l.;
• Kvietinio alaus – 0,1 l.;
• Druskos – 3 g.;
• Cukraus – 30 g.;
• Aliejaus, neautralaus skonio.
Kremui:
• Cukraus – 125 g.;
• Miltų – 50 g.;
• Kiaušinių trynių (ne narvuose užaugintų vištų) – 3 vnt.;
• Vanilės ankšties – 1 vnt.;
• Pieno – 0,5 l.


Gaminimas:
Blyneliai:
Supilti miltus į indą, suformuoti “šulinį” ir lėtai į jį supilti pieną. Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti į miltus, išmaišyti. Kai tešla tamps vientisa, įpilti alyvuogių aliejaus, alaus. Viską gerai išmaišyti. Viską sudėti 30 min - 1 val į šaldytuvą.  
 
Kremas:
Perpjauti vanilės ankštį pusiau. Į dubenį sudėti cukrų, kiaušinius ir kiaušinių trynius. Energingai maišyti, kol masė taps vientisa. Sudėti į masę miltus ir vėl viską intensyviai maišyti iki vientisos masės. Užvirti pieną, įdėti vanilės ankštis. Kai pienas pašils, nuimti nuo ugnies ir maišant labai iš lėto pilti į bendrą masę (kitaip gali išvirti kiaušiniai). Viską perdėti į virimo puodą ir nuolat maišant kaitinti apie 5 minutes. Perdėti viską į vėsų indą, uždengti maistine plėvele ir įdėti į šaldytuvą. Atvėsinti iki norimos temperatūros. 
 
Iškepti blynelius, patiekti su kremu, papildomai galima pabarstyti cinamonu ar užpilti karamele. Skanaus!

Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos adresu: www.ciopciop.lt
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai