Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g. miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių;
125 g. cukraus;
125 g. sviesto arba margarino;
125 g. maltų migdolų arba lazdyno riešutų;
100 g. marmelado;
vanilinio cukraus;
2 lašai migdolų ekstrakto;
žiupsnelis cinamono;
šlakelis pieno;
žiupsnelis maltų gvazdikėlių.


Gaminimas:
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite ant stalo. Viduryje miltų padarykite duobutę ir suberkite ten cukrų, vanilinį cukrų, akstraktą, gvazdikėlius, cinamoną, kiaušinio baltymą ir pusė trynio. Viską suminkykite. Tada pridėkite gabaliukais pjaustytą sviestą, berkite riešutus, tada pabarstykite miltais ir vėl greitai išminkykite. Jei tešla limpa prie rankų, palaikykite ją kurį laiką šaldytuve. Iškočiokite du lakštus: vieną supjaustykite 16 - 20 vienodo pločio juostelių. Kitą įklokite į riebalais pateptą kepimo formą. Aptepkite marmeladu, 1 cm nuo kraštų palikite neteptą. Ant viršaus rombeliais dėkite tešlos juosteles, aptepkite jas likusios kiaušinio trynio dalies ir pieno suplaktu mišiniu. Šaukite pyragą į įkaitintą iki 175 - 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 25 - 30 min.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai