Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Padui:
200 g miltų
125 g sviesto, atšaldyto ir supjaustyto 1 cm3 kūbeliais
1 kiaušinis
2-3 valgomi šaukštai ledinio vandens
Žiupsnelis druskos
Įdarui:
3 dideli pomidorai
250 g šviežio ožkos sūrio
2 valgomi šaukštai grūdėtų garstyčių
2 valgomi šaukštai alyvuogių aliejaus
2 valgomi šaukštai šviežio medaus
1 valgomas šaukštas smulkintų čiobrelių lapelių


Gaminimas:
Padui: sumaišyti miltus, druską ir sviestą, pertrinti viską šakute arba pirštais, kad neliktų stambių sviesto gumulėlių. Į miltus su sviestu supilti išplaktą kiaušinį ir pradėti minkyti tešlą. Jeigu tešla per sausa, įpilti 2-3 šaukštus labai šalto vandens. Stalo paviršių arba didelę pjaustymo lentą ištiesti plėvele, ant jos iškočioti tešlą į 2-3 mm storio skritulį. Prilaikant plėvlele, perkelti iškočiotą tešlą į pyrago skardą išsiimančiu dugnu. Pirštais įspausti tešlą į skardą. Nupjauti per skardos kraštus išlendančius tešlos likučius.
Plokštainiui: orkaitę įkaitinti iki 220oC (425oF). Ant plokštainio pado paskirstyti garstyčias, po to apskritimais supjaustytų pomidorų griežinėlius. Pomidorus apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir apipbarstyti smulkintais čiobreliais. Ant pomidorų sluoksnio išdėlioti apvaliais griežinėliais supjaustytą ožkos sūrį, apšlaktyti šviežiu medumi ir pašauti į orkaitę. Kepti apie 30 minučių,kol plokštainio padas įgaus auksinę spalvą, o sūris gražiai apskrus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai