Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
125 ml pieno
60 g sviesto
Druskos
0,5 cukraus
100 g kvietinių miltų
2 kiaušiniai


Gaminimas:
Pieną užverdame su sviestu, druska ir cukrumi. Miltus persijojame. Kai pienas užvirs ir sviestas išsileis, nuimti puodą nuo ugnies. Suberti į pieną miltus ir išmaišyti. Vėl dėti puodą ant mažos ugnies ir maišant medinių šaukštų plikyti tešlą. Tai reiškia tol maišyti, kol pasidarys vientisas tešlos gumulas, o puodo dugnas pasidengs balta plėve. Plikytą tešlą perdėti į kitą indą ir įmušti kiaušinį bei maišyti. Kitą kiaušinį galima įmušti tik tada, kai pirmas jau bus pilnai įmaišytas. Tešla turi būti vientisa, elastinga, stangri. Su konditeriniu švirkštu išspausti pyragėlius ant kepimo popieriaus ištiestos skardos. Kepti 220 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1,5 stiklinės vandens
150 g sviesto (margarino)
truputis druskos
6 kiaušiniai
1,5 stiklinės miltų
 
Kremui:
200 g sviesto
0,5 indelio kondensuoto pieno


Gaminimas:
Vandenį su sviestu bei druska užvirinti ir maišant supilti miltus. 
Maišyti, kol tešla atšoka nuo sienelių ir nuimti nuo ugnies. Tešlą palikti atvėsti.
Įmušti po vieną kiaušinį maišant. Turi gautis vienalytė, grietinės tirštumo masė. 
Sudėti tešlą į konditerinį  maišą arba jei neturite į celofaninį maišiuką (prakirptą) ir išspausti norimą formą.
Pyragėlius dėti į orkaitę įkaitintą iki 200 C laipsnių ir kepti apie 20 minučių. Pastaba: nedarinėkite orkaitės, nes pyragėliai subliukš.
Išsukti iš kambario temperatūros sviesto ir kondensuoto pieno kremą ir prišvirkšti jo į pyragėlius. Pastaba: kremą patartina išsukti su mediniu šaukštu.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
50 g margarino VILNIUS kepiniams
150 g miltų
30 g krakmolo
5 kiaušiniai
1 lygus šaukštelis kepimo miltelių


Gaminimas:
Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros.
Puode užvirinti 250 ml vandens su margarinu.
Puodą nuimti nuo ugnies ir iš karto suberti miltus ir krakmolą. Gerai išmaišyti.
Nuolat maišant, kaitinti dar apie 1 min., kol tešlą atsiskirs nuo puodo kraštų.
Karštą tešlos gniužulą tuojau pat įdėti į dubenį ir po vieną įmušti kiaušinius.
Į atvėsintą tešlą įmaišyti kepimo miltelius.
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos išdėlioti tešlos gumulėius, suformuotus dviem šaukšteliais arba išspaustus švirkštu.
Plikytus pyragėlius kepti 25-30 min. 200 laipsnių orkaitėje.
Per pirmąsias 15 min. orkaitės neatidarinėkite, nes pyragėliai sukris.
Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai