Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Pyragaičiam (20 vnt.):
125 g. sviesto
1 stiklinės vandens
1 stiklinės miltų
4 kiaušinių
Kremui:
500 ml. pieno
vanilės, romo esencijos
5 kiaušinio trynių
100 g. cukraus
30 g. kvietinių miltų
30 g. bulvių krakmolo
20 ml. brendžio (nebūtinai)


Gaminimas:
Pyragaičiai:
Puodelyje užvirinkite vandenį su sviestu. Į verdantį mišinį dalimis supilkite miltus ir mediniu šaukštu intensyviai maišykite. Masė turi gautis lygi ir blizgi. Palikite masę šiek tiek atvėsti (bet kad ne būtų pilnai atvėsusi). Po to įmuškite vieną kiaušinį, išmaišykite iki vientisos masės ir tą patį atlikite su likusiais 3 kiaušiniais.
Paruoštą masę sudėkite į konditerinį maišelį su plačiu antgaliu arba galima dėti su šaukšteliu ir į kepimo skardą išklota kepimo popieriumi išspauskite pyragaičius. Prisiminkite, kad kepant pyragaičiai išsipūs, dėl to reikia palikti apie 1,5 cm. tarpelius tarp pyragaičių. Dėkite į įkaitintą orkaitę iki 190°C apie 20-30 min.
Kremo gamyba:
Užvirinkite pieną ir nukelkite nuo ugnies. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki baltumo, sudėti miltus, krakmolą.
Į užvirintą pieną po truputį supilti kiaušinių ir miltų masę, pastoviai maišant, kad nesutrauktų kiaušinių. Viską supylus vėl statyti puodą ant vidutinės ugnies. Masę užvirinti ir pastoviai maišant mediniu šaukštu (kad neprisviltų). Nuo užvirimo, pavirkite dar apie 1 minutę, kol kremas sutirštės ir nukelkite nuo ugnies. Tada galima įpilti brendžio bei esencijų. Kremą atvėsinkite, karts nuo karto pamaišant kad nesusidarytų plėvelė.
Atvėsintą kremą sudėkite į konditerinį maišelį bei pripildykite iškeptus plikytus pyragaičius. Arba kremą galima dėti į pyragaičius tiesiog šaukšteliu įpjovus pyragaičius.
Puoškite kaip norite, man skaniausia tirpdytu šokoladu ir migdolais.
Skanaus ;)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
100 g sviesto
200g miltų
4 kiaušinių (L dydžio)
100 ml vandens
Žiupsnelio druskos
200 g varškės, liesos 
200 g  grietinėlės,36 procentų riebumo
120 g   cukraus


Gaminimas:
Puode pakaitinti puse stiklinės vandens, sudėti sviestą ir berti druskos Kai sviestas išsilydys,įberti stiklinę miltų ir be sustojimo maišyti,kad neprisviltų.Masę truputį atvėsinti,kad galėtų iplakti kiaušinius.Dėti po vieną kiaušinį ir plakti mikseriu.Gautą masę dedam šaukšteliu į kepimo skardą,arba jei turite išspauskit sausainukus per konditerinį maišelį.Tarp sausainukų reikia palikti tarpelius,nes jie išsipučia.Kepame 200 °C temp.orkaitėj, kol gražiai paruduos,tik jokiu budu negalima atidarinėti orkaitės,nes pyragėliai gali sukristi.Iškepusius pyragėlius prapjauti ir įdėti kremo.
Kremui, varškę su grietinėle, cukrum ir vanile plakam elektriniu plaktuvu,kol gausis vientisas ir purus kremas. Kremą į sausainukus galima įdėti šaukšteliu arba konditeriniu maišeliu. Galima papuošti vaisiais arba uogomis.
Skanaus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai