Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Daugiametis žolinis augalas. Tinka žalumynų ir bulvių sriuboms, padažams, vaisių, agurkų ir morkų salotoms, jūros žuviai, avienai, ėrienai, daržovių sultims, kompotams, likeriams, varškės patiekalams, sūriams, saldainiams aromatizuoti. Skonis aštrokas, maloniai šaldantis, kvapas gaivus. Gerina virškinimą, vartojama, kai pučia vidurius. Arbatą rekomenduojama gerti, jei kamuoja nemiga. Vertingiausia medžiaga, išgaunama iš pipirmėtės, yra mentolis. Jo dedama į įvairias kosmetikos priemones, konditerijos gaminius. Pipirmėtę galima auginti gėlyne su kitais augalas, induose. Mėgsta šviesias, pakankamasi drėgnas priemolio ir priesmolio dirvas.
Naudojamos dalys: žali ir džiovinti lapai. Pjaunami žydėjimo pradžioje ir džiovinami vėsioje vietoje.
Plačiau skaitykite žurnale „Gėlių spalvos“ Nr. 14 - „Prieskonių sodas“.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai