Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
3 kiaušiniai
120 g cukraus
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
60 g miltu
30 g krakmolo
1 pakelis kepimo miltelių
7 persikai
1/8 l baltojo vyno
125 g miltinio cukraus
200 g minkštos marcipanų masės
40 g skaldytų migdolų

Gaminimas:
Į dubenėlį suleisti trynius, suberti 70 g cukraus, tarkuotą citrinos žievelę, įpilti 6 šaukš­tus karšto vandens ir išplakti iki purumo. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei krak­molu ir atsargiai įmaišyti į pa­ruoštą plakinį.
26 cm skersmens kepimo formą iš­tepti riebalais, sukrėsti tešlą ir išlygin­ti. Kepti ant vidurinio orkaitės įtvaro. Iškepusį torto paplotį atvėsinti.
Šviežius persikus panardinti į karštą vandenį, nulieti šaltu vandeniu ir nu­lupti. Persikus perpjauti pusiau ir išim­ti kauliukus. Supjaustytus persikus dė­ti į prikaistuvį, užpilti vynu, apibarsty­ti cukrumi (50 g) ir šiek tiek patroškin­ti. Po 10 minučių nukelti nuo viryklės ir palikti, kad atvėstų.
Marcipanus šakute sutrinti su šlakeliu persikų sulčių ir šia mase aptepti atvė­susio papločio viršų bei šonus. Paplo­tį papuošti persikų puselėmis, o šonus -skaldytais migdolais.
Baltymus plakti, suberti miltinį cukrų ir išplakti iki standžių putų. Putas su­krėsti į konditerinį švirkštą su žvaigž­dutės formos antgaliu ir persikų tar­pelius papuošti dailiais saldukais. Tor­tą apkepti orkaitėje, kol saldukai gra­žiai pagels.
Kepti 25 minutes, 190 C orkaitėje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Biskvitui:
50 g kvietinių miltų
50 g bulvių krakmolo
150 g smulkaus cukraus
15 g vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
50 g margarino VILNIUS kepiniams
Kremui:
400 g jogurto
200 ml 30% grietinėlės
30 g želatinos
450 g persikų
Žele sluoksniui:
400 ml apelsinų sulčių
20 g želatinos


Gaminimas:
Biskvitas:
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir ištirpintu margarinu. Suberkite miltus, krakmolą, vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Jei tešla per kieta, įpilkite šiek tiek pieno.
Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą. Kepimo formą naudokite tą, kurios nusiima dugnas ir šonai.
Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 20-30 minučių.
Kremas:
Ištirpinkite želatiną (su keliais šaukštais vandens). Į ją supilkite jogurtą, grietinėlę. Gerai išplakite su mikseriu. Suberkite persikus, permaišykite dar kartą, tik jau su šaukštu. (Persikus nulupkite, išimkite kauliukus ir supjaustykite kubeliais).
Kremą supilkite ant iškepto biskvito. Palikite šaldytuve bent 3 valandoms.
Žele sluoksnis:
Apelsinų sultyse ištirpinkite želatiną. Gerai išmaišykite.
Ant sustengusio kremo sluoksnio užpilkite žele sluoksnį. Tortą laikykite šaldytuve per naktį.
Jei mėgstate saldžiau galite tiek į kremą, tiek į žele sluoksnį dėti cukraus.
Skanaus
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai