Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g sviesto
6 šaukštai želatinos
1 citrinos
6 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai vanilinio cukraus
1 sauja graikiškų riešutų
500 g maskarponės sūriio
500 g jogurtinės grietinės
800 g konservuotų persikų
400 g paprastų sausainių
150 g šaldytų juodųjų serbentų


Gaminimas:
Sausainius kartu su riešutais sumalti mėsmale, sumaišyti su tirpintu sviestu. Šiek tiek šalto sviesto pasilikti skardos ištepimui.
Gauta mase iškloti torto formą ir kepti apie 10-13 min.
Palaukti, kol atvės.
Jogurtinėje grietinėje ištirpinti vanilinį cukrų, cukraus pudrą, sumaišyti su maskarpone. Įspausti vienos citrinos sultis.
4 šaukštus želatinos ištirpinti 50 g persikų kompoto, palaukti, kol atvės ir sudėti į masę.
Sūrio masę suvesti ant sausaininio pagrindo, palaukti 2 valandas, kol apstings.
Tada sudėlioti persikų puseles, į jų tarpus priberti šaldytų uogų, užlieti norima žele.
Bet aš dariau kitaip, kas nelabai pasiteisino - norėjau, kad tortas būtų margas. Todėl uogas sušaldžiau kivinėje želatinoje, po to tą želatiną šaukštu jau sustingusią sudėjau ant torto, į tarpus tarp persikų. Iš likusio persikų kompoto ir 2 šaukštų želatinos pasigaminau persikinę želę ir dar užliejau ant viršaus.
Buvo labai skanu, bet torto viršus pasidarė nelygus:(
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Biskvitui:
200 g sviesto
4 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
100 g krakmolo
Vanilės
1 v. š. cukraus pudros
1 a.š. kepimo miltelių
Miltų (tiek, kad tešla būtų vidutinio tirštumo)
1 didelės skardinės persikų, konservuotų 
Kremui:
0,9 l pasukų, jogurto skonio ( naudojau ''Pieno žvaigždžių'' Gamtos )
420 ml grietinėlės (jeigu tortą puošite šiuo kremu, dar 100 - 200 ml grietinėlės)
1 mažo indelio persikų (jeigu persikais puošite ir viršų, pirkite didelį indelį)
4,5 v. š.  želatinos ( 1 litrui skysčio reikia 20 - 30 g želatinos)
Cukraus (pagal skonį)
1 pakelio želė, persikų skonio


Gaminimas:
Biskvitas.
Atskiriame trynus nuo baltymų, trynius išsukame su cukrumi, dedame sviestą ir viską išmaišome. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakame iki standžių putų. Į trynių masę dedame cukraus pudrą, vanilę,krakmolą, kepimo miltelius. Po šaukštą dedame baltymus, miltus ir maišome, kol tešla bus vidutinio tirštumo.
Konservuotus persikus supjaustome gabaliukais, skystį paliekame atskirai. Pilam paruoštą tešlą į formą ir pašauname į įkaitintą 180°C  orkaitę 10 minučių. Po 10 min. traukiame biskvitą ,ant viršaus dedame persikus ir atsargiai pilam atidėtą sirupą nuo persikų (per visą biskvito viršų ir kraštus). Sirupo sunaudojame daugiau negu pusę. Pašauname atgal į orkaitę ir dar kepame 40 - 50 min. Atvėsiname.
Kremas.
Į pasirinktą torto formą klojame maistinę plėvelę. Pagal instrukciją, tik su trupučiu mažesniu kiekiu vandens, pagaminame želė ir dedame sustingti. Nuo konservuotų persikų nupilame sirupą ir dedame atskirai. Želatiną užpilame nedideliu kiekiu šalto vandens. Grietinėlę išplakame su cukrumi .Plakdami pilame pasukų jogurtą ir ragaujame (jeigu trūksta saldumo beriame cukraus ir dar plakame). Plakdami silpna srovele pilame ant garų vonelės ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Įmaišome gabaliukais susmulkintus persikus. Dedame kremą sustingti. Aš pilu truputį kremo į mažą indelį ir dedu į šaldytuvą , kad greitai sustingtų. Jeigu būna per mažas kiekis želatinos, kremas būna minkštas, tada reikalingas dar papildomas šaukštas želatinos. Sirupu nuo persikų sudrėkinu biskvito apačią ir palieku įsigerti.
Torto gaminimas.
Imame biskvitą ir klojame į tortinę. Pasilikite kremo šonams ir viršui aptepti. Ant viršaus pilame pusę kremo, klojame želė ir supilame kitą pusę kremo. Dedame į šaldytuvą sustingti (geriausiai per naktį) .Viršų puošiame pagal skonį. Aš naudojau tą patį kremą,  tik jį sutryniau, kad nesimatytų persikų gabaliukai. Kremas tapo labai gražios gelsvos spalvos.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai