Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Žuvies – bulvių rutuliukams
250 g išvirtų krakmolingų bulvių
150 g karšto rūkymo skumbrės
1 kiaušiniai
1,5 arbatinio šaukštelio kapotų petražolių petražolių
pipirai
džiūvesėliai apvoliojimui
aliejus kepimui
Salotoms
250 g salotų rinkino
150 g kokteilinių pomidorų
1 ilgas agurkas
pundelis ridikėlių
raudonasis svogūnas arba svogūnų laiškai (jei mėgstat)
Padažui
3 valgomi šaukštai alyvų aliejaus
3 valgomi šaukštai sojos padažo
3 valgomi šaukštai citrinos sulčių
Prie žuvies rutuliukų tiks ir šis padažas
3 valgomi šaukštai alyvų aliejaus
1 valgomi šaukštai medaus
2 valgomi šaukštai garstyčių
1 valgomi šaukštai citrinos sulčių


Gaminimas:
Išvirtas bei atvėsintas (gali būti vakarykštės) bulves sumalti arba sutrinti spec. bulvių trintuve. Bulvės turi būti krakmolingos, negali būti vandeningos.
Skumbrę nulupti, išimti ašakas bei sudėti prie bulvių. Kuo sausesnė (”mėsingesne”, bet neriebi) žuvis tuo geriau, masė bus tvirtesnė.
Įmušti kiaušinį, įberti kapotas petražolės bei įberti šviežiai maltų pipirų (druskos nededu, nes nuo žuvies užtenka sūrumo), viską gerai išmaišyti, formuoti nedidelius rutuliukus (maždaug graikiško riešuto didumo), kuriuos apvolioti džiūvesėliuose bei apkepti iš abiejų pusių aliejuje. Iškeptus rutuliukus nusausinti ant popierinės servetėlės.
Salotas sudėti į lėkštes, ant viršaus sudėti pjaustytas daržoves, užpilti paruoštu padažu ir pavasarinėms salotoms daugiau nieko nebereikia. Ant viršaus sudėkite iškeptus rutuliukus ir skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai