Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
8 šaukštai cukraus
4,5 šaukštai želatinos
1 pakelis vanilės cukraus
0,5 stiklinės kakavos miltelių
700 g grietinėlės
konjako
aliejaus formelėms patepti

Gaminimas:
Šokoladiniam sluoksniui paruošti reikės:
400 g grietinėlės
5 šaukštai cukraus,
3 šaukštai želatinos
0,5 stiklinės kakavos miltelių
truputis konjako

Baltajam sluoksniui paruošti reikės:
2 šaukštai cukraus
1,5 šaukšto želatinos
1 pakelis vanilės cukraus,
200 g grietinėlės

Papuošimui reikės:
100 g grietinėlės
1 šaukštas cukraus
kakavos miltelių

Šokoladiniam sluoksniui išplakite pasaldintą grietinėlę. Į ją suberkite kakavą, įpilkite truputį konjako ir nuolat maišydami supilkite ištirpintą želatiną.
Masę lygiomis dalimis supilstome į aliejumi pateptas formeles.
Baltajam sluoksniui išplakite pasaldintą grietinėlę. Ją paskaninkite vanilės cukrumi ir nuolat maišydami supilkite ištirpintą želatiną.
Šią masę supilame ant šokoladinio sluoksnio.
20 min. formeles laikome šaltai.
Desertą išimkite iš formelių, papuoškite plakta grietinėle ir kakavos milteliais.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
 
2 v. š. želatinos
4 kiaušinio baltymų
1 stiklinės cukraus
10 v. š. vandens
Šokolado

 


Gaminimas:
Želatina ištirpinama vandenyje ir paliekama 30 minučių. Baltymai suplakami virtuviniu kombainu  su cukrumi. Ant mažos liepsnos želatina kaitinama kartu su cukrumi ir kiaušinio baltymais.
Forma išklojama maistine plėvele ir į ją supilama kiek atvėsusi masė. Forma dedama į šaldytuvą stingti, o sustingus apliejama tirpintu šokoladu ir dar palaikoma 1- 2 valandas šaldytuve.
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
300 g sviesto
150 ml vandens
10  kiaušinių
1 stiklinės cukraus
1 šaukšto miltų
1 stiklinės pieno
45 g želatinos
Vanilės
Druskos

Glajui:
Šokolado


Gaminimas:
Trynius išplakti su cukrumi, indą įstatyti į vandens vonelę ir užkaiskite. Į trynių mišinį suberkite miltus, supilkite pieną ir ,maišydami,  virkite tol, kol sutirštės. Į praaušintą masę sudėkite sviestą, berkite vanilės, gerai išmaišykite.
Kol trynių masė aušta,su žiupsneliu druskos iki standžių putų suplakite baltymus.Išbrikintą želatiną ištirpinti ir po truputį supilkite į baltymų plakinį.Tada sukrėskite trynių masęir tai pat gerai išsukite.
Gatavą ruošinį sudėkite į formas ir sustingdykite šaldytuve. Aplieti ištirpintu šokolau.
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai