Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
400 g miltų
1 kiaušinis
200 g minkšto sviesto
1 trynys
1 šaukštelis druskos
30 g džiovintų baravykų
0,5 batono
50 ml pieno
1 svogūnas
400 g kiaulės mentės
8 šaukštai riebios grietinės
2 morkos
druskos
pipirų
1 šaukštelis mairūno (Kvapusis mairūnas)


Gaminimas:
Iš miltų, sviesto, kiaušinio, 7-8 šaukštų šalto vandens, žiupsnelio druskos išminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, valandą palaikykite šaldytuve.
Mirkykite grybus karštame vandenyje 20 min. Išmirkykite piene batoną.
Mėsą, smulkintus svogūnus, batoną ir išmirkytus bei nuspaustus grybus sumalkite mėsmale. Sudėkite grietinę, pasūdykite, įberkite pipirų ir mairūno, atšaldykite.
Nuskuskite morkas, pavirkite jas 10 min., išimkite.
Kekso formą ištepkite riebalais.
Iškočiokite tešlą, 2/3 jos sudėkite į formą taip, kad būtų išlindę maždaug 2 cm kraštelio. Sudėkite 1/2 faršo, padarykite įdubimų, į kuriuos sudėkite morkas, apdėkite likusiu faršu, užlenkite tešlos kraštus, viršų patepkite tryniu. Uždenkite likusiu tešlos gabalu, padarykite jame dvi skylutes.
Kepkite 50 min. 200°C temperatūros orkaitėje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai