Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
700 g varškės
300 g neriebios grietinės
250 g 33-35% grietinėlės
100 g sviesto
3 kiaušinio tryniai
150 g cukraus
100 g džiovintų vaisių
100 g razinų
1 arbatinis šaukštelis džiovintos tarkuotos citrinos
1 arbatinis šaukštelis džiovinto tarkuoto apelsino
vanilė


Gaminimas:
Mediniu šaukštu sumaišyti grietinę ir varškę. Gautą masę padėti ant marlės ir palikti nakčiai į šaldytuvą, kad netekėtų.
Kitą dieną sumaišyti kiaušinio trynius su cukrumi ir vanile (jei vanilės nemėgstate, dėkite jos nedaug). Gritinėlę šiek tiek pakaitinti, nuimti nuo ugnies ir įpilti į kiaušinių trynius, nuolat maišant.
Toliau gaminti pashą galima dviem būdais. Nekantrios šeimininkės stato puodą su paruošta mase ant nedidelės ugnies, labiau kantrios - ant vandens vonelės. Masę virti nuolat maišant, kol nesutirštės.
Nuimti nuo ugnies. Įdėti džiovintus vaisius, razinas ir tarkuotą citriną bei apelsiną. Viską gerai išmaišyti.
Jei jus labai skubate, paruoštą masę, dėkite į šaldytuvą. Jeigu ne, tuomet masę puode padėkite į šaltą vandenį ir kartais pamaišykite. Kol masė šąla, varškę sumaišyti su grietinėle. Išmaišyti ir įdėkite į marlę. Įdėti į norimą formą ir pastatyti į šaldytuvą.
Pasha bus paruošta per tiek laiko, per kiek nutekės varškė. Tai gali būti 12 valandų,gali būti ir para.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai