Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
300 gramų kiaulienos faršo
pusė svogūno
1 skiltelė česnako
2 šaukštai pomidorų pastos
3 šaukštai konservuotų pomidorų, pjaustytų gabaliukais
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
150 mililitrų vandens
6 nevirti lazanijos lakštai
 3 šaukštai grietinės
40 gramų tarkuoto Parmezano sūrio
truputį druskos
po truputį juodųjų pipirų, raudonėlio, baziliko, paprikos, petražolių, kitų prieskonių

Gaminimas:
Aliejuje apkepiname smulkiai pjaustytus svogūnus, susmulkintą česnaką ir mėsą iki tol, kol ji nebebus žalia. Dedame pomidorų piurė ir pomidorų gabalėlius. Pgal skonį pagardiname druska, pipirais, baziliku, paprikos bei oregano prieskoniais, petražolėmis, užpilame vandenį ir viską gerai išmaišome. Masė turi išeiti ne perdaug netiršta- jei reikia įpilkite daugiau vandens. Taip ant silpnos ugnies paliekame troškintis apie 2 minutes.

Į gilesnį indą pilame truputį šios pasiruoštos masės ir uždedame lazanijos lakštus. Vėl dedame masę, o ant jos lakštus. Ant viršutinių lakštų, sudedame likusią iš faršo paruoštą masę, ant jos tolygiai paskirstome grietinę ir užbartome sūriu.

Dedame jau į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 C temperatūroje, kol sūris gražiai apskrus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai